Renkler

İnsanlar arasında renklerin temel enerji merkezi olduğu düşünülür. Bu her enerji merkezinin kendine özgü bir renk durumu olduğuna inanılır. Asada kisaca bu renkleri açıkladık
KIRMIZI Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Direkt beden sağlığını yansıtan bir anlamı vardır.Aurada üreme bölgelerine tekabül eder. Kırmızı renk fiziksel olarak ataklığı canlılığı, duygusal bağlamda bir isi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir. (gözü kara ve sert yapılı anlamını da taşır)
TURUNCU Bu rengin vücutta bazı araştırmacılara göre üreme organlarını , bazı araştırmacılara göre dalak organını yansıttığı düşünülür. Turuncu renk bir isin yapımına olan bireysel etkilerimizi ve içgüdüsel enerjimizi yansıtır
SARI Vücudumuzda karin bölgesini tekabül ettiği düşünülen bir renktir. Sari zeka , incelik ve pratiklikle ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır.
YESIL Duygusal olarak da bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının , bu rengin yaydığı enerji alaninda olduğu düşünülür. Yeşil aurada ahenk , uyum ve anlayil ile ilgilendirilir.
MAVI Vucudumuzda bogaz bölgesini yansitan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve genis ufuklarin simgesidir. Sinirsizligi ve uzak bakisliligi simgeler.Içinde sonsuz evrensel enerjilerin potansiyelini tasir.(özgürlük ve çilginligida yansitir)
Çivit mavisi....
Bu rengin vucutta , bas bölgesinde alin tarafina tekabül ettigi düsünülür. Eski mistik arastirmacilarin ifade ettigi Üçüncü göz kavrami ile ilgili oldugu kabul edilir. Çivit mavisi açikligi, netligi ve gözle görülemeyini simgeler.
Menekse Bu rengin vucutta bas bölgesinin en üst kismina tekabül ettigi düsünülür. Meditasyon çalismalarinda önemli bir nokta kabul edilen bu bölgeyle ilgili olan menekse renginin ruhsal esenlik ve sonsuzluk ile ilgili oldugu düsünülür.
..SIYAH.... Duygusalligi ve hüzünü simgeler
BEYAZ Temizligi ve safligi temsil eder

PAYLAŞIN


Bilgilendirme

Sitede bulunan paylaşım, dosya, bağlantılar her ne kadar tarafımdan yapılmış olsa da bazıları farklı istelerden esinlenmiş, alıntılanmış olabilir. Eğer sitede gördüğünüz bir paylaşımın size ait olduğunu düşünüyorsanız lütfen bana e-posta atmaktan çekinmeyin. En kısa sürede ilgileneceğimden şüpheniz olmasın

Habitat Templates  : shutterstock.com

İletişim Bilgilerim

Telefon:
Eposta: info@enginsari.com
Website: www.enginsari.com

YEDİEYLÜL İLKOKULU
Camiatik Mah. Güneş Sok.No:22
Kuşadası / Aydın, TÜRKİYE